Frågor och svar om Ätstörningar

9 Aug 2012, 21:00 111
Tjej, 14 år
Question


Hej, jag är 14år, 169cm och väger 60kg jag kan inte se mig i spegelen utan att se fel på mig jag, avskyr min kropp jag tränar och äter nyttigt inte för litet men nyttigt men alla mina vänner säger att jag kommer att bli så ful men att jag försöker få en vältränadkrop osv. Vad ska jag göra?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jag tycker att du ska börja gå i terapi så att inte det här förvärras ännu mer. Bygga upp din självbild som idag inte alls är bra och som du nämner så har du redan börjat mixtra med maten, att bara äta nyttigt och träna. Det är farligt. Det är verkligen superviktigt att du kommer till bukt med det här och det nu på en gång. Jag råder dig att prata med tex skolkurator, kurator på Bup eller ungdomsmottagningen eller söka dig direkt till en ätstörningsenhet. De ligger alla på abkontakt.se

Ta hjälp! Det är inte alls meningen att du ska må och tänka så här om dig själv!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar