Frågor och svar om familj

30 Mar 2001, 00:00 244
Annat, 0 år
Question


Jag behöver hjälp. Jag har hållt på med hasch sen i somras. de senaste måndaderna har jag rökt på varje helg. Jag börjar känna mig beroende. Vill verkligen inte längre. Måste sluta. Vill inte att min familj ska få veta något. Jag är över 18 men bor hemma. Ingen av mina kompisar vet om att jag är beronde, utan tror bara jag röker på någon gång i bland. Vart ska jag vända mej? Jag bor inte i någon stor stad utan i en liten håla. Finns det något man kan göra för att sluta? Jag behöver verkligen hjälp, innan det går för långt.

Svar

Du verkar ha svårt att sluta. Du söker hjälp dessutom. Tycker att du ska ta kontakt med sjukvården där du bor. Titta i telefonkatalogen under dom blåa sidorna, brukar stå under Social verksamhet/ Missbrukarvård. Dom har tystnadsplikt och möjligheter att hjälpa dig kom ur ditt beroende. Det blir lättare på det viset eftersom du själv vill bli av dina beroende besvär. Tveka inte utan ring direkt!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar