Frågor och svar om tjej

16 Aug 2012, 22:00 304
Annat, 0 år
Question


Hej, Jag är jätte orolig för min mens jag har just fått men ingen annan i femman har fått och jag vågar inte köpa bindor eller någonting liknande för jag är rädd att någon ska se mig. Och jag kan inte simma för jag kan inte ha tamponger så hur ska jag göra?
Snälla svara jag håller på att fundera på självmord.

Svar

Hej! Alla tjejer får mens förr eller senare. vissa är tidiga och andra sena. Jag tror det är vanligt att känna som du och som yngre kände jag att det var jättepinsamt att köpa bindor och tamponger. Men inte idag, de flesta tjejer måste ju faktiskt göra det. Jag skulle rekommendera dig att prata med en vuxen, kanske din förälder, syster, kompis syster eller någon annan tjej du har i din närhet. Prata med henne och så kanske hon kan följa med dig? Eller iallefall stötta dig så du vågar. Det är inte alls säkert att ingen i din klass fått mens, det är kan vara lätt att dölja. När du simmar kan du använda tampong, det märks ingenting (se bara till att peta in tråden innanför baddräkten eller bikinitrosan). Hör av dig om du inte fick svar på det du undrade. Jag tror minsann du är starkare än du tror, jag tror du klarar detta. En stor kram

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar