Frågor och svar om få kontakt

17 Aug 2012, 00:00 242
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej som är 16 år, jag har träffat en jättesnäll kille. Vi gillar samma saker och har mycket gemensamt. Problemet är att han är 6 år äldre än mig och vi har aldrig sett varandra i verkligheten, vi har bara chattat och sett varandra i videochatten också. På de sättet så vet jag att han inte ljuger om sin ålder eller något sådant.
Vi har pratat lite om att träffas om någon vecka och vi har också kommit överens om att vi inte känner oss bekväma eller inte gillar varandra så kan vi bara gå iväg. Jag vet riskerna som finns i detta men om vi träffas så ska vi göra det på en station där det finns mycket folk och inte någon mörk gränd.
Jag behöver verkligen hjälp för att jag gillar verkligen honom:)
MVH
En tjej som behöver hjälp.

Svar

Hejsan T16!
I en sådan här situation råder jag dig att vara försiktig. Det finns en risk att han kan ha ljugit om t.ex. sin ålder trots att du sett hur han ser ut via en webcam. Det kan vara svårt att se hur gammal någon är, såvida man inte ser en legitimation.
Eftersom ni inte träffats tidigare råder jag dig att inte träffa honom ensam. Ta istället med dig en vuxen eller en eller två kompisar. Du kan t.ex. säga att du ska göra något med din förälder eller dina kompisar efteråt.
Skriv igen om du funderar mer över detta. Du kan också mejla mig på [email protected]
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar