Frågor och svar om få kontakt

17 Aug 2012, 00:00 269
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en tjej som är 12 år och snart 13. Jag ska börja på högstadiet snart & jag ska börja 7:an & han ska börja i 8:an! Jag är kär i en kille som är ett år äldre. Jag har försökt att skriva med honom på Facebook. Men jag vet inte om han tycker om mig & om han gör det vad ska jag göra?
Snälla svara!!!

Svar

Hejsan T12!
Det bästa tror jag är att fråga honom öga mot öga. Hur gick det när du skrev till honom på Facebook? Vissa personer gillar att skriva till andra människor via internet eller sms, medan andra inte gör det och svarar ganska kort. Oavsett så kan han tycka om dig, hur han än skrev.
Du kanske kan få tillfälle att vara ensam med honom på något sätt i skolan? "Vad tycker du om mig? Jag gillar dig" skulle du t.ex. kunna säga. Om han tycker om dig kan du fråga om ni kan göra något tillsammans, kanske bjuda hem honom till dig? Eller om ni kan gå på bio? Eller ses för att prata i en park mitt på dagen? Du kan fråga vad du vill. Det bästa är förmodligen att ni gör något tillsammans och är med varandra för att lära känna varandra bättre.
Hör gärna av dig igen om du känner att du inte fick svar på din fråga.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar