Frågor och svar om könsorganen

30 Mar 2001, 00:00 424
Annat, 0 år
Question


Hejsan. Jag har vissa problem som jag gärna vill reda ut.

1. Det är nämligen så att på insidan av min förhud finns det ett antal vita blåsor i grupper, är det farligt? Vad ska jag göra?

2. Strängen mellan förhuden och ollonet (du vet vilken). På den har jag ett sår och är rädd för att den ska gå sönder. Jag onanerar ofta och ibland så gör det fruktansvärt ont när jag drar ner förhuden för långt. Är det nåt fel på strängen, kan den gå sönder för jag är rädd för det. Det blir sår på den ganska ofta även om jag väntar att onanera i 2 veckor. Jag vill inte gå till nån läkare om detta för jag vågar inte!

Snälla hjälp mig!

Svar

Svar 1) Nej, det är vanligt med talgproducerande blåsor som har då en smörjande effekt. Således inget farligt.

Svar 2) Att strängen kan ibland skadas vid regelbundna friktioner i samband med tex onani kan vara besvärligt i det att det svider och kan göra ont. Du kan tex använda kräm eller glidsalva för att undvika hård friktion eller låta bli att onanera genom rörelser som omfattar just det området med den känsliga strängområdet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar