Frågor och svar om inte

2 Apr 2001, 00:00 305
Annat, 0 år
Question


Hej. När jag läser svaren på frågorna blir jag mer o mer övertygad om att jag har bulimi. Jag äter jämt o ständigt, är alltid hungrig eller "sugen" på godis (oftast choklad). När jag äter så äter jag jätte mkt, även fast jag är mätt så fortsätter jag. Jag mår jätte illa om jag inte äter och jag mår illa när jag ätit. Kan oftast inte spy även fast jag försöker. Har halsbränna o sura uppstötningar varje kväll när jag ska sova. Jag är 159cm lång och väger ca 63 kg. Jag tycker att jag e tjock o överviktig. Snälla hjälp mig, jag kan inte sluta äta!

Svar

Din symptombeskrivning låter misstänkt för bulimi. Som framgår av utlagda svar under bulimi, där du kanske redan läst, är rådet att du bör vända dig till sjukvården för att få hjälp, skolläkare/sköterska eller till din vårdcentral.

Vad gäller din vikt är den däremot normal - beräknat BMI, Body Mass Index (kroppsvikten i kg dividerat med kroppslängden i meter i kvadrat) blir 25 vilket ligger på övre normalvärdesgränsen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar