Frågor och svar om kompisrelationer

2 Sep 2012, 23:00 160
Annat, 0 år
Question


jag har varit deprimerad i några år men nu så ska jag på utredning å förhoppnings vis så hittar vi felet,

men under dom här åren har jag blivit mer å mer o social och blyg så jag har väldigt svårt att skaffa vänner utanför skolan
och min pappa flyttade ganska långt bort och jag är hos han bara ibland, men nu ska jag vara hos han 1 månad typ och jag har inga vänner här och jag vet inte hur man får fler vänner..

Så min fråga är da hur kan jag skaffa vänner i en stad jag inte känner någon?

Tack på förhand

Svar

Tja T14!
Det är inte alltid enkelt att vara i en ny stad när man inte känner någon. Men försök lära känna nya vänner genom att få kontakt med många människor.
Försök börja på någon sport till exempel fotboll, ridning eller innebandy eller ett annat fritidsintresse som målning, börja spela i band eller hjälp till på en 4H-gård. Vad tycker du om att göra? Utgå från det och försök prata med andra så mycket som möjligt.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar