Frågor och svar om kompisrelationer

2 Sep 2012, 23:00 204
Tjej, 13 år
Question


Hej, jag är en tjej som är 13 år gammal. Jag började i en ny skola med typ alla mina vänner, vi började igår. Men jag kom inte in i samma klass med någon av mina NÄRMASTE vänner. Så nu är jag mest rädd för att vi inte kommer ha lika mycket kontakt. För jag har gått i samma klass med mina vänner i 7 år. Men nu blir det bara helt kompicerad. Vad kan jag göra? Kommer jag få nya vänner? Ska jag strunta i mina gamla vänner om dem struntar i mig? Vad kan vara bäst? Kommer jag ha det bra ändå utan mina vänner på lektionerna? Hjälp mig tack! :D

Svar

Hej T13!
Det är svårt att förutspå framtiden vad gäller detta men jag tycker du kan försöka ha kontakt med dina vänner om de får dig att må bra. Det kanske finns möjlighet för er att umgås på fritiden?
Du kan försöka hitta nya vänner som du kan umgås med i din klass. Jag tror du kommer att lyckas med det. Tänk på att man inte alltid har känt de närmaste vännerna man har idag, det fanns en tid då man lärde känna varandra.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar