Frågor och svar om tobak

3 Sep 2012, 12:00 230
Annat, 0 år
Question


Hej! nu e de såhär att jag rökte när jag blev tillsammans med min kille (han rökte oxå) men vi bestämde oss för att hjälpa varandra att sluta , vi slutade båda två. men nu har jag fallit tillbaka till ciggen, och jag älskar det men jag vet att min kille skulle bli ledsen om han fick veta, å där kommer mitt problem, att jag kommer hem på eftermiddan efter skolan och han märker det direkt att ja luktar och jag måste ljuga för honom, som t.ex. ''jag stod bara brevid å prata'' ''jag fick hålla ciggen när hon knöt skorna'' ''hon blossa på mig...''å varje gång får jag sånna enorma skuldkänslor för jag vet ju att de jag gör e fel jätte fel! men vad ska jag göra för att sluta eller i alla fall berätta på ett sånt sätt så jag inte sårar han för mycket??

jätte tacksam för svarr!!xx

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Jag förstår din situation.

Samtidigt tror jag inte på lögner. Om jag var du skulle jag berätta för honom som du gjorde i det här brevet nu. Det är mitt råd i alla skämmiga situationer. Om du skäms. Säg det!

Everyone deserves a second...

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar