Frågor och svar om Ätstörningar

13 Sep 2012, 21:00 167
Annat, 0 år
Question


Hej jag är 15 år gammal och väger xx kg. Men Jag har bulimi. Varje dag så spyr jag upp allt minst en gång om dagen och de förstör mig helt och hållet. Pratade med skolsköterskan i åttan men nu när jag börjat i nian så bryr sig ingen om det längre. Va ska jag göra? Ljuger för familjen hela tiden om att jag bara har ont i magen eller är magsjuk typ.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jätteledsen för din skull att det inte kändes som att någon brydde sig längre. Så ska det inte behöva kännas.

Det är viktigt att du söker hjälp för det här och berättar precis hur det ligger till, hur du mår, ser på kroppen, behandlar kroppen.
Jag rekommenderar varmt att du berättar för dina föräldrar. Jag vet att precis ALLA tycker att det är superjobbigt, det tyckte jag själv minns jag men det är nödvändigt. Nödvändigt för att du ska få hjälp. Det är viktigt att du får komma under behandling. Kika på abkontakt.se under sök vård. Hör av dig till en ätstörningsenhet. Vänta inte. För att bli frisk ifrån det här så behöver du få hjälp.

Du är värd så oerhört mycket mer än detta!

Stor varm kram!

Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar