Frågor och svar om utomlands

2 Apr 2001, 00:00 311
Annat, 0 år
Question


Jag ska plugga i USA eller England i höst under x antal år. Är det något jag borde göra i Sverige innan jag åker? Tala om det för någon myndighet, post eller liknande?

Svar

Hej! Jag tog kontakt med lokala Skattemyndigheten för att få svar. De svarade så här: Är man borta mindre än 1 år, ska man bara se till att ha en fungerande postadress här hemma. En adress dit myndigheter och andra kan skicka post till dig. Det kan vara föräldrar eller vänner. Är man däremot borta mer än 1 år tar man kontakt med sin lokala Skattemyndighet för avregistrering. Då är man inte längre tillsvidare bosatt i Sverige. När du sen flyttar hem igen, tar du kontakt med Skattemyndigheten och registrerar dig som boende i Sverige igen. På Riksskatteverkets hemsida www.rsv.se kan du läsa mer. Du ska då klicka dig vidare till Göteborgs regionala hemsida, där det står mer om att vara svensk boende utomlands.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar