Frågor och svar om att vara gravid

2 Apr 2001, 00:00 109
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har ätit ett mini-piller som heter follistrel i ca 3 månader, innan de så åt jag ett annat mini-piller i ca 1 månad. Jag slutade med pillret i november-2000. Men varför blir jag ej gravid?? Tacksam för svar så fort som möjligt.

Svar

Är din mens regelbunden? Har du ägglossning? Det finns tester på apoteket att köpa som visar om du haft/ har ägglossning ( ägglossning är cirka 14 dagar före mens, och flytningen är genomskinlig och seg ungefär som rå äggvita ). Efter ett samlag kan du gärna ligga kvar i sängen en stund ( ca 30 min ) så att spermierna kan få tillfälle att simma på bättre dit de ska.
Generellt räknar man med att 80 procent blir gravida inom 1 år. Av de återstående 20 procenten, så tar det lite längre tid för 10procent av dessa och för de resterande 10 procenten behövs ofta hjälp med konstgjord befruktning. Om det gått cirka 1 år eller mer, så kan du/ ni vända er till en gynekolog/ Läkare för att ev. få hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar