Frågor och svar om här kan man få hjälp!

20 Sep 2012, 23:00 235
Tjej, 15 år
Question


Hej. Jag tror jag har haft den mest konstigaste och värsta dagen i mitt liv. Det är bara problem runt omkring mig med både skolan, kompisar och familj, och det känns som att jag har förstört allt. Jag har alltid haft mycket motgångar, men jag har fortsatt att kämpa. Men just nu känns livet så meningslöst och jag orkar inte kämpa mer. Jag tror till och med att jag inte vill leva längre. Vad ska jag ta mig till?

Svar

Tja T15!
Starkt av dig att skriva till mig! Ingen människa orkar med allt alla gånger. Särskilt om många saker i livet för närvarande bara känns svåra och tuffa. Livet kan kännas jobbigt att leva men det är alltid värt att försöka nå vägar till att må bättre. En sådan väg att gå kan vara att prata med någon som du kan öppna dig för. Kanske lite i taget om du vill.
Jag tycker du ska försöka prata med en vuxen. Kanske kan du prata med en vuxen du känner? Om du inte vill prata med någon vuxen du haft kontakt med tidigare tycker jag du ska ta kontakt med en kurator. Det finns kuratorer på ungdomsmottagningar och förmodligen en skolkurator på din skola. En kurator har tystnadsplikt och du kan gå på hur många samtal du vill. Du behöver inte berätta om samtalen för dina föräldrar. Men om kuratorn skulle bli riktigt orolig kan han eller hon dock bryta sin tystnadsplikt för att göra allt i sin makt för att hjälpa dig. Om du har några funderingar eller frågor kan du mejla mig på [email protected]
Det är alltid värt att kämpa!
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar