Frågor och svar om jobb

21 Sep 2012, 12:00 313
Kille, 14 år
Question


jag är 14 år och vill jobba med nåt på sjön men på alla saker måsta men vara 16 vet ni nåt jobb föe mig på 14 år som handlar o sjön och där man får vara på vattner halla dan

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Tyvärr är jag inte särskilt hemma på dessa frågor. Speciellt inte när det gäller jobb till sjöss. Jag tycker dock att det är kul att du vill. Planerar du att gå någon sjöfartsutbildning eller liknande sedan kanske?

Hur som helst, jag vet inte. Det bästa råd jag kan ge dig är att prata med en studievägledare även om det kanske låter konstigt. Prova även att prata med någon på Arbetsförmedlingen. Och sprid ordet om att du är intresserad av att jobba till sjöss så mycket och så ofta som du kan. Har du tur sprider dessa personer meddelandet vidare ... och till slut når det kanske någon av värde. Du ska dock vara medveten om att det finns många regler vad gäller arbetstider och så vidare i och med din unga ålder. För mer information angående det kan du besöka Arbetsmiljöverkets hemsida (http://www.av.se).

Lycka till.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar