Frågor och svar om självförtroende

24 Sep 2012, 10:00 213
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag har alltid haft dålig självkänsla och självförtroende. Vågar aldrig prata inför klassen eller delta i muntliga saker, vilket gör det svårare för mig att få höga betyg. Är väldigt stressad för gymnasievalet i vår.. Kan du hjälpa mig?

Svar

Hej tjejen!

Tack för din fråga.

Många upplever att det kan vara obehagligt att stå inför en grupp människor och hålla föredrag. Även de som har bra självförtroende. Vad i är det i den muntliga delen som du upplever jobbigt? Det kan vara fler olika delar, man kan tycka att det är jobbigt att vara i centrum eller att stå för sina åsikter. Ställ dig frågan vad du tycker är jobbigast, då kan det vara lite lättare att bryta ner det och ta tag i problemet.

Du skriver också att du är stressad för att välja inför gymnasiet. Vad är det som känns stressigt där? Är det att välja rätt eller att dina betyg inte ska räcka till?

Du får jätte gärna återkomma med svar så tar vi tag i det igen!

Ha det bäst!!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar