Frågor och svar om graviditetstest

25 Sep 2012, 11:00 541
Tjej, 17 år
Question


Hejsan! Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 2 månader och det betyder att vi har haft oskyddad sex, nu har jag fått så konstiga symptomer jag har aldrig varit med om det, jag har fått konstiga flytningar, gått upp i vikt, känner mig svagare än någonsin och mår illa ganska ofta! vore jätte snällt om ni kunde hjälap mig.. vet inte riktigt vad jag ska göra, jag borde göra ett gravtest men jag vågar inte... Vi har bråkat ganska mycket på sista tiden.. har ni någon ide om hur man kan göra ? ska jag prata med han om att det finns symptomer på gravid ? snälla hjälp mig mvh matilda

Svar
Nätvandrarna
Fryshuset

Hej tjej 17!

På din beskrivning låter det som att du kan vara gravid. Det är väldigt viktigt att du tar ett test så snart som möjligt. Jag tycker att du ska kontakta ungdomsmottagningen eller mödravårdscentralen. Om det skulle visa sig att du är gravid så kan det vara skönt att ha någon att prata med. Sen är det viktigt att du berättar för din pojkvän, även om ni har bråkat sista tiden.

Hur det än är, så bestämmer du helt själv om du vill behålla barnet eller göra abort. Du har rätt till samtal med kurator om du känner att du behöver någon att bolla dina tankar med. Kuratorns uppgift är inte att påverka dig utan att hjälpa dig att komma fram till ditt eget beslut.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar