Frågor och svar om Ätstörningar

27 Sep 2012, 17:00 101
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har alltid varit överviktig, men nu har jag försökt bara äta en gång om dagen, för jag hatar att äta. Ibland äter jag inte änns då, även fast jag är jätte hunrig.
Det har ingenting med anorexi att göra,men jag tänkte höra om du har något tips på hur man går ner i vikt utan att vara hungrig.. :/

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jag tycker verkligen inte att du ska hålla på med den diet du gör nu. Du behöver äta regelbundet för att må bra. Jag vill poängtera att många med ätstörningar har en övervikt. Det är alltså viktigt att du tar hjälp och får utrett om det är så det är för dig? Inte försöka dieter på egen hand. Läs gärna på om ätstörningar på abkontakt.se .

Om det inte känns som en ätstörning så ta hjälp av din husläkare. Denna kan ge en remiss vidare till en dietist som kan hjälpa dig att gå ner i vikt, ge råd om motion osv.

Du är värd att få äta och må bra i hela dig! Ta den hjälp som behövs för att göra det möjligt.

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar