Frågor och svar om praktiska problem

30 Sep 2012, 21:00 306
Annat, 0 år
Question


Hej!

Vet du hur det ligger till med gymnasie bidrag?
Jag har hört att man ska få en som ligger på 1050/per månad men att barnbidraget dras in då. Stämmer det? Har även hört att man kan få något sorts bidrag om man har en ensamstående förälder/ekonomiska problem hemma, vet du hur det ligger till??

Tacksam för svar!

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!
Jag är tyvärr inte expert på sakerna du frågar om, och hellre än att svara fel eller otydligt ber jag dig vända dig till studievägledaren på din skola, hon eller han bör veta. Som svar på din andra fråga vet jag att det finns stiftelser, som tex Gålö, hos vilka man kan ansöka om pengar. Detta ska även studievägledaren veta, men även kuratorn på en skola. Eller be din mentor om hjälp så hjälper hon/han dig vidare.

Lycka till!
Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar