Frågor och svar om alkohol

2 Oct 2012, 13:00 238
Annat, 0 år
Question


hej!
jag är en 18, snart 19 årig tjej som har problem med alkohol. jag hade när jag var 15,16 år problem med att jag drack väldigt mycket och sedan gjorde massa dumma saker som jag dagen efter ångrade. jag började skada mig, detta hade jag gjort flera gånger tidigare men nu blev det välldigt ofta. jag drack för att döva min ångest och gjorde återigen dumma saker och fick mer ångest. det blev som en ond cirkel. jag fick tillslut hjälp av BUP och allt blev lite bättre. men när jag fyllde 18 år så blev det så att jag började dricka oftare, minst en gång i veckan och då väldigt mycket. och nu börjar jag dessutom komma in i gamla vanor igen och göra dumma saker igen. jag börjar bli väldigt orolig att jag har alkoholproblem. jag kan inte motstå ett tillfälle då jag får dricka även om jag vet att det kommer resultera i att jag mår dåligt. jag undrar vad jag ska göra. jag vill ha slut på detta innan jag gör nått riktigt förjävligt!

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!
Tack för ditt brev.

Jag tycker att du ska gå till din närmaste vårdcentral och berätta om detta. Om du bor i Stockholm finns det många AA grupper som även är riktade till yngre.
Men du kan ju börja med att uppsöka din närmaste vårdcentral och berätta för dem. De brukart ha lite olika alternativ när ngn kommer och är hjälpsökande.
Du kan även vända dig i ett första steg till alkoholhjälpen http://www.alkoholhjälpen.se
De har självhjälpsprogram, forum och personer att ringa till.

Börja där

Första steget till att vända den negativa trenden är att erkänna för sig själv att man har problem.

lycka till.

Ersta Uffe

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar