Frågor och svar om studier/resultat

4 Oct 2012, 13:00 187
Tjej, 11 år
Question


hej! den här frågan kanske du inte vill svara på men hur skolkar man?

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej du!

Skolk innebär att man inte går på lektioner som man borde gå på helt enkelt. Man kanske går hem istället eller är någon annanstans.

Många skolkar för att de inte trivs i skolan eller för att de inte har så bra självförtroende i ett ämne, eller för att de inte trivs med klasskompisar. När jag gick på högstadiet skolkade jag ibland från mattelektionerna eftersom det inte gick bra för mig i matte och jag tyckte inte heller att min lärare brydde sig om mig. Men det var inte så smart, jag kom efter jättemycket och dessutom hade jag jättedåligt samvete för att jag inte gick dit ibland. Och så var jag rädd för att mina föräldrar skulle få reda på det, vilket de naturligtvis fick.

Jag vet ju inte varför du frågar om skolk. Om det är så att du funderar på att göra det så gör inte det, är mitt råd. Prata istället med någon vuxen om varför du inte vill gå. Det går att hitta en lösning, jag lovar!

Kram!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar