Frågor och svar om att få stånd

8 Oct 2012, 14:00 1781
Tjej, 13 år
Question


Jag o min kompis sov över hos våran killkompis nu i helgen.När vi klätt av oss då fck killen stånd o då blev snoppen aldeles sne.Min kompis hon försökte klämma på den så den skulle bli rak men då gjorde det ont sa han.Vi sa vi kunde gå med han till UM för där en jättegullig ung barnmorska fast han vill inte.E sånt farligt?Va ska vi göra för å hjälpa han

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Att få stånd är helt normalt för killar och att snoppen blir sned är också normalt. Det är inget som är konstigt egentligen och det kan göra ont om man klämmer och drar mycket eller hårt i den.

Det är snällt att vilja hjälpa er kompis, men man måste vara försiktig. Man kan tycka det är jobbigt och obekvämt att visa sig naken för andra.

Har man ont och är orolig så kan man ju absolut gå till ungdomsmottagningen. Dem är jätteduktiga på att hjälpa till och svara på frågor.

Jag tror inte ni behöver oroa er för er kompis. Ni är bra vänner som bryr er om honom! Men om han skulle vilja ha hjälp så kommer han gå när han känner sig redo för det. Annars kan man fråga mycket hos oss som finns på Ungdomar.se och andra på internet som sjukvårdsrådgivningen. Man behöver då inte berätta vem man är om man inte vill det!

Din kompis kommer klara sig hur bra som helst!
Ha det fint
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar