Frågor och svar om kärleksrelationer

8 Oct 2012, 17:00 144
Tjej, 18 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 18 år och är kär i en kille i min ålder. Mitt problem är att han är så himla oklar i sitt sett att vara på! Alltså han kan vara flörtig i sina sms och vara hur trevlig som helst men sedan så är det så att jag alltid måste smsa först och han tar väldigt god tid på sig innan han svarar. ibland VÄLDIGT lång tid (24h+)...Han kanske inte är någon "telefonkille" men är det inte vett att svara på sms när man får ett? Själv känner jag mig pushig och att jag svarar allt för fort! Han frågar också om jag har kille men så säger att jag är en bra kompis!!!!! Hade mer en allt i världen velat säga hur jag känner (att jag gillar honom) men jag är för rädd för svaret och att vi aldrig kommer träffa varann igen... Det går inte en dag utan att jag tänker på honom, men är det bara att släppa det och gå vidare, han kanske inte ens är någon bra kille?

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Ja du: Att veta vad någon annan tycker om en är inte lätt. Man kan bara spekulera om det så länge man inte frågar och får ett svar. Men som du säger. Det vågar man ju inte alltid!
Vad jag tänker på är att den här killen kanske inte är lika snabb som du är just nu. Precis som du säger så är han kanske inte en telefonkille. Men framförallt så kanske det tar längre tid för honom att veta vad han känner. Om han svarar dig och verkar intresserad så är han förmodligen det. Men det kan ta lite längre tid för den här killen att komma dit du är(Om du förstår vad jag menar). Om han är en bra kille eller inte får du bara reda på genom att fortsätta prata och umgås med honom.

Om ni fortsätter prata med varandra och kanske ses och umgås. Så kanske du till sist vågar säga hur du känner.

Men om du ska ge upp och gå vidare känner du bara själv av hur mycket du orkar. Men då tänker jag i alla fall så här: Det värsta som kan hända när du berättar hur du känner är svaret och att ni aldrig kommer ses igen, (som du själv sa innan). Men om du ger upp och går vidare gör ni väll inte heller det? Om du berättar och får ett tråkigt svar så har du i alla fall gjort vad du kunnat och har inget att ångra.

Man kan ju se vad killarna i Westlife har att säga:
But if I let you go
I will never know
What's my life would be
Holding you close to me
Will I ever see
You smiling back at me
How will I know
If I let you go ;)

Så ta det lugnt framåt, ge det lite tid. Kanske är det precis det som killen behöver.

Följ ditt hjärta men ta huvudet med dig :)

Lycka till!
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar