Frågor och svar om kompisrelationer

10 Oct 2012, 15:00 153
Tjej, 16 år
Question


Okej de är så här att jag precis börjar gymnasiet, jag har två vänner riktiga vänner alltså som jag umgås med alltid, när jag började gymnasiet ville jag lära känna Mass viss med människor men det blec inte som jag tänkt mig. Alltså jag är rätt "populär" om man ska säga så många vet vem jag är , hälsar på många osv. Men de blir inte mer än så alltså de ingen av dw jag hälsar på son frågar om jag vill hitta på något osv. Och det hade jag jätte gärna velat för att hitta på nya saker de känns som jag inte längre har något gemensamt med mina gamla vänner . Sen har jag frågat några om vi ska på skol fest och å tillsammans och de har sagt ja men de ingen som frågar mig så man känner sig påträngande att fråga hela tiden när de ska gå med sina andra vänner. Alla verkar ha så jävla kul men inte jsg som känner mig utanför allt de roliga kan inte gå på någon fest som skolan engagerar för har ingen på skolan och gå med. Jag vet inte vad jag ska göra vill jätte gärna lära känna nytt folk

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! :)

Som jag förstår det har du precis börjat gymnasiet och det har ju inte gått alls lång tid sedan skolan börjat egentligen!
Det är ju kul att du är "populär" som du säger, och om folk på skolan hälsar på dig så är det ju kul. Ett vanligt enkelt "Hej" gör iallafall mig glad när jag kommer till jobbet eller skolan! :)

Att skaffa sig en relation som du haft med dina tidigare kompisar kan ju ta lite tid. Ni är ju bra vänner för att ni kännt varandra länge. Sen får man ju bjuda på sig själv mycket också för att lära känna nya kompisar. Man lär känna nya människor genom att prata, ställa frågor och intressera sig för andra och samtidigt berätta om sig själv. Man kan ju bjuda på fest som du redan gjort. Men också andra saker som, en fika, lucha tillsammans i matsalen. Sen hittar man ju kompisar som har samma intressen som man själv har, som man tycker är rolig eller något annat bra! Så kan man hitta på saker tillsammans efter skolan som båda eller alla tycker om. Som: Dans,fotboll,Musik,Shoppa,teater eller vad som hest!

Var bara dig själv, var öppen för förslag och våga ta initiativ!

Vad det gäller dina gamla kompisar så får man försöka hålla kontakten om man vill det. Ringa och sms om man inte hinner ses. Det är inte ovanligt att man glider ifrån varandra ibland när man inte hinner ses så mycket. Men man kan alltid ses mer när det finns tid, som lov och annat:)

Skolan har fortfarande precis börjat. Fortsätt bara vara samma gamla tjej som du trivs med att vara! Och vill du gå på skolfesten så tycker ja du ska göra det även om du inte går med någon annan. Man går faktiskt på fest för att träffa dem som är på festen och träffa nya människor. Så det är bara att gå :)

Ha det gott
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar