Frågor och svar om depression

10 Oct 2012, 20:00 178
Annat, 0 år
Question


Hejsan..

Jag har panik och oro äter jätte lite sover inte ..
Kan ni hjälpa mig med att blir av med det ??

Kommer jag vara Tacksam och uppskattar det!!

Mvh M

Svar
Sara Ek
Sociolog, Addgender

Hej!

Vad är det som gör att du har panik? Är det så att det är något som har hänt som gör att du känner som du gör? Eller vet du själv inte varför du mår så här?

Det är lite svårt att förstå vad det handlar om, men det är viktigt för dig att veta att det finns hjälp att få. Om du läser på universitet eller högskola så brukar det finnas en läkare eller en kurator på eller i anslutning till skolan. Prata med dem så kan de antingen hjälpa dig med en gång, eller hjälpa dig komma i kontakt med någon som kan.

Du kan också ringa till vårdguiden, de vet vart du kan vända dig beroende på vart du bor någonstans. Då kan du också förklara mer vad det gäller så att de kan hjälpa dig bättre.

Nummer till vårdguiden: 08 320 100

Hälsningar
Sara

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar