Frågor och svar om Ätstörningar

11 Oct 2012, 21:00 99
Tjej, 14 år
Question


Hej, jag är en ganska glad tjej! Men jag har ett problem, och det är att jag känner mig tjock...:( men jag äter normalt tror jag. Men ändå så känner jag mig tjock!! Jag har tänkt att jag kanske borde äta mindre och så eftersom jag vill bli modell. Men jag känner mig för tjock för det.............. Vad ska jag göra?! Jag vill inte heller få nån ätstöring!! Jag är 1,61cm och väger 57. Känner nån igen sig??????????????????????

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Det är bra att du är glad men så synd att du ska gå runt och känna dig tjock. Har du funderat över varför du gör det? För du är inte ett dugg överviktig enligt bmi. Är det för att det är sådan vikthets i skolan, bland vänner eller vad handlar det om?
Sluta inte äta utan jobba istället med din självkänsla så att du inser att du inte alls behöver banta för att duga precis som du är.
Behövs hjälp, ta då till det genom en skolkurator eller psykolog på UMO eller Bup så att du inte fastnar i en ätstörning. Tyvärr är det supervanligt att känna precis som du känner men det beror ibland på olika anledningar för olika personer.

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar