Frågor och svar om Ätstörningar

11 Oct 2012, 21:00 103
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har inte lytt ditt råd ed att berätta för andra att jag hetsäter, spyr m.m. jag kännder nu att det har blivit mycket värre och jag vill berätta för någon men vet inte hur.
kan inte du ge mig några tips hur jag kan göra?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Det finns inget lätt sätt att berätta för sin omgivning. Det är något man behöver stålsätta sig för och genomföra. Det finns dock olika sätt. Vissa har skrivit ett brev till sina föräldrar där de berättat eller skrivit ett mail. Andra har berättat över en kopp te i soffan. Det viktigaste är att få det ur dig så att de vet och därmed kan hjälpa dig vidare till terapi. Känn efter vilket sätt som känns minst läskigt (även om alla såklart är läskiga) och gör det sedan. Det blir tyvärr inte lättare för att man väntar.
Du klarar det fina du!

Stor varm styrkekram på vägen, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar