Frågor och svar om Ätstörningar

11 Oct 2012, 21:00 110
Tjej, 17 år
Question


Hej jag är en tjej på snart 17 år. När jag mår dåligt så brukar jag hetsäta, o sedan få en otrolig ångest över det efter, försöka spy upp allt efteråt men lyckas aldrig... Mår dåligt när jag tex byter om o ser min mage. Jag är 1.65 cm lång o väger 61kg. Men jag kan liksom inte sluta proppa i mig saker när jag mår dåligt.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Det är väldigt vanligt att en ätstörning får sina toppar när man mår dåligt. Vissa väljer att inte äta och andra, fler gör som du och äter desto mer när de känner sig ledsna. Detta är givetvis något du ska söka hjälp för. Berätta för dina närstående och sök sedan hjälp. Läs mer på abkontakt.se. Det går att bli helt frisk men då behöver man få hjälp på vägen.

Stor varm styrkekram på vägen, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar