Frågor och svar om könsorganen

3 Apr 2001, 00:00 568
Annat, 0 år
Question


När jag var yngre hade jag för trång förhud, men det fixade jag mha en salva som jag satte på förhuden och sedan tänjde jag ett par veckor tills förhuden gick över ollonet. Då var jag 15. Sedan dess har jag känns obehag när jag onanerar, och det känns fortfarande som förhuden har svårt att gå över ollonet. Det går, men det känns obehagligt, och därmed känns det obehagligt att onanera eller att ha sex. Förhuden blir alltid lite röd och irriterad efter att jag onanerat, och det värker ofta efteråt. Detta gör ont och är jobbigt för mig, och jag vet inte vad jag ska göra! Måste jag göra omskärelse? Jag vill ha förhud, men kan man få den större på något sätt? Vart ska jag gå för att få hjälp, och vad för slags hjälp kan jag få? Väldigt tacksam för svar.

Svar

Jag tycker du ska söka din ordinarie husläkare eller distriktsläkar-mottagningen för en fysisk bedömning av din penis och om det förreliger i så fall indikation att gör ett mycket liten operativt ingrepp för att underlätta din tillvaro. Det behöver således inte leda till en fullständigt omskärelseoperation.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar