Frågor och svar om astma

12 Oct 2012, 14:00 166
Annat, 0 år
Question


hej

för ungefär 7 månader sedan fick jag äta antibiotika mot mykoplasma. men jag blev inte helt bra direkt. jag har haft konstant dålig kondition fasten jag försöker springa intervaller varje vecka. jag blir efter ett tag väldigt anfådd och det väser i bröstet. men det har inte varit ett jätte problem. men igår då jag sprang copertest var det regält jobbigt. efter 4 varv då jag försökte öka tempot fick jag svårare och svårare att andas. Och på ett varv han jag få jätte mycket slemhosta, då kändes det som att jag andades genom ett sugrör. Jag blev tvungen att lägga mig ned och dö. men sedan fortsatte jag springa igen med väsande andning.det var JÄTTE jobbigt!

jag har gjort ett pytte test hos vårdcentralen för några månader sen med det pekade inte på att jag hade fullständig astma. eller vi gjorde aldrig klart testet helt, jag vet inte. men jag fick endå bricanyl utskrivet. och det har jag använt nästan alla pass. men det känns som att den inte hjälper. för på copertestet fick jag anfall även fast jag tog 2 puffar 15 min innan.

jag vet inte riktigt hur syntomen är för efter några minuters vila efter testet kunde jag springa igen utan större svårigheter.men det kändes lite konstigt endå.

vad ska jag göra? pappa tror bara att jag har usel kondition.
kan min gammla mykoplasma infektion ha utlöst asmta? för jag borde väl ha blivit bättre nu efter en sådan lång tid.

men om jag har astma så borde väl bricanyl hjälpa alla gånger?

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!
Den här frågan tror jag att det är bra om du tar upp med en läkare. Om du bokar en ny tid hos vårdcentralen och berättar precis det som du berättar här i din fråga så kan de förhoppningsvis hjälpa dig, eller hänvisa dig vidare till någon som kan.
Om du bokar en tid men ändå vill prata med någon tidigare som kanske kan ge dig råd eller en teori om vad det kan handla om så kan du ringa till vårdguiden. Deras telefonnummer hittar du på http://www.vardguiden.se

Ta hand om dig!
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar