Frågor och svar om jobb

13 Oct 2012, 17:00 237
Tjej, 15 år
Question


Är 15 år gammal och söker jobb i Helsingborg efter klockan 15:00 på vardagarna och kan jobba på helgerna vilken tid som helst.Vilka jobb kan jag hitta, och hur mycket är lönen???

Svar

Hejsan T15!
Det bästa vore om du kanske kan gå till de ställen du vill jobba på. Du kan fråga vad du skulle kunna få göra och vad du kan få i lön. Det finns dock en del saker du måste tänka på, du får till exempel inte jobba hur många timmar som helst och på natten. Du kan läsa mer på Arbetsmiljöverkets hemsida http://www.av.se/teman/ung/arbetstider/ och på http://ung.lo.se/du-ar-mellan-13-och-15-ar/ Tänk också på att inte tacka ja till att jobba svart eftersom du då till exempel inte vore försäkrad då något händer.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar