Frågor och svar om finnar

3 Apr 2001, 00:00 250
Annat, 0 år
Question


Jag undrar vad som är bäst för hyn. Jag har alltid haft fin hy, lite finnar till och från som alla, men nu har jag fått jättekonstig hy. Utslag eller inte riktigt utslag, lite knottrigt, vet inte om man kan kalla det acne..? Jag har hört att man kan äta piller mot sånt och vad är bäst att använda för ansiktskräm?? Nåt förslag...?

Svar

Det låter inte direkt som acne. Enstaka finnar kan du ha så länge du inte rör dem för mycket med eventuell infektion och spridning till andra delen av huden. Piller finns, men bara om dessa finnar är acne och om dom är mycket störande, inte annars. Dessa är receptbelagda och måste föreskrivas av en läkare. Annars finns det en hel del krämer på apoteket som du kan prova dig fram för att bibehålla din fina hy.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar