Frågor och svar om symtom - vad är det?

15 Oct 2012, 13:00 125
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en tjej som är 14 år och har lite problem med sömn.
Det är så att någon gång ibland när jag är riktigt trött så kan ja bara kasta mig i sängen, efter att ja vilat kanske i 10 - 15 min så börjar min hjärna att vibrera och det känns som att alla mina muskler bara stängs av och jag kan inte röra mig,jag måste kämpa för att för att vakna till. liksom hjärnan vibrerar och så brukar jag höra saker som tex att mitt namn upprepas medan de vibrerar. Vet du vad detta kan bero på?
skulle vara väldigt tacksam för svar!

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Nej, tyvärr kan jag inte påstå att jag vet vad det här beror på. Men det låter både märkligt och obehagligt. Om du tänker tillbaka på gångerna det har hänt, kan du se någonting gemensamt? Exempelvis om du varit väldigt stressad eller så. Jag kan nog tyvärr inte hjälpa dig med det här, men sådana ledtrådar (som svaret på frågan) skulle kanske kunna vara till nytta för någon annan. Det bästa du kan göra är nog att höra dig för hos exempelvis skolsköterskan. För jag vet ärligt talat inte om det är ett fysiskt eller psykiskt "problem" som är orsaken till symptomen. Så hör med henne, så hjälper hon dig förhoppningsvis vidare så du får ordning på det här.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar