Frågor och svar om könsorganen

3 Apr 2001, 00:00 339
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har 2 frågor. Den första är att min vänstra bröstvårta är mycket känsligare än den högra. Om t.ex. min partner slickar på min vänstra så blir jag jättekåt direkt. Den andra bröstvårtan har jag också känsel i, i och för sig, men absolut inte alls i närheten av min vänstra. Jag undrar om det är normalt? Det andra jag undrar är att min vänstra pungkula hänger mycket längre ner än min högra, den är även större, och har nåt broskliknande ganska mjukt bredvid sig. Jag undrar vad det sistnämnda är för något, och även om de nämnda punkterna ovan är normalt? Kan man göra nåt åt det? Vore väldigt, väldigt tacksam för svar!

Svar

Pariga organ hos en person behöver absolut inte vara lika varandra till 100%. Ena foten kan tex vara större än den andra osv... Så du kan ha ena vårtan mycket känsligare än den andra utan att för den delen vara onormalt.

Vänster testikeln är lite större o hänger alltid längre ned än den högra, så det är också en helt normal variant. Det där med att du känner något hårt broskliknande har jag lite svårare att verifiera. Om du har en minsta tvekan på att den är inte normal, så rekomenderar jag att du vänder dig till din distrktsläkare för en liten snabb bedömning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar