Frågor och svar om slut

3 Apr 2001, 00:00 195
Tjej, 0 år
Question


Jag vill avsluta min kurs på komvux innan terminen är slut. Hur gör jag? Syo-konsulenten som jag ska vända mig till är svår att få tag på. Jag jobbar heltid för närvarande och känner att jag inte orkar plugga deltid samtidigt. Tacksam för snabbt svar.

Svar

Om du känner att du för tillfället inte orkar/ hinner med din kurs bör du kanske sluta. Men är det det rätta?

Det är inte bara studie- och yrkesvägledaren du kan vända dig till. Har du talat med läraren? Kan du diskutera med honom/ henne hur dina studier ska läggas upp? Måste du gå på alla lektioner, eller kan ni komma överens om vilka du bör gå på? Självklart är alla lektioner viktiga, men lärare har bra förståelse för studiesituationer som dina, så diskutera det.

Om nu studie- och yrkesvägledaren är svår att få tag på, lämna ett skriftligt meddelande om att du vill bli kontaktad och var du kan nås.

Frågan du ska ställa dig är - vad vill jag med mina studier? Det är bra om man kan kombinera studier och jobb, men man måste veta säkert vart man vill komma för att man ska orka med. Är det en kurs som är slut efter vårterminen? Försök i så fall att orka med, så du får ditt betyg. Men orkar du inte och verkligen vill sluta och inte får tag på studie- och yrkesvägledaren, ta då kontakt med dem på expeditionen så kan de hjälpa dig med det formella - ta fram rätt blankett och liknande, men jaga studie- och yrkesvägledaren för en diskussion om dina studier framöver.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar