Frågor och svar om underlivsundersökning

19 Oct 2012, 14:00 358
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag har under ett och ett halvt års tid upplevt värkande smärta i min högra pungkula som inte går över.

Jag har uppsökt flertalet läkare samt gjort ultraljudsröntgen som inte visade annat än minimalt förstorade vener runt kulan. Den tredje läkaren sa att "det kan ibland bli såhär och vara i flera år, det går inte att förklara varför smärtan finns där".

Jag har inte haft någon aning om varför det har blivit såhär, tills för nyligen då jag kom att tänka på en faktor som kan vara orsaken:

I mina yngre tonår hände det ibland att vid onani tryckte jag ett finger hårt under pungen där sädesledaren (tror jag?) går, vilket gjorde att det inte blev någon ejakulation, vilket självklart sparade mig en del självklara besvär. Efter ett tag med den här speciella vanan började det dock göra ont, varpå jag slutade. Smärtorna jag har nu kom månader efteråt.

Nu på senare år förstår jag naturligtvis att det knappast var en särskilt bra idé, och jag undrar om det här kan vara orsaken till mina smärtor? Jag ställer frågan här då det är lite genant att knata in till lokala vårdcentralen och berätta om den här föredetta korkade vanan...

Tack på förhand.

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det är svårt att veta vad det skulle kunna vara eftersom läkarna inte heller vet. Om det har med den här vanan du haft tidigare vet jag inte heller. Men!! Det man måste göra för att få hjälp med sådana problem är att gå till doktorn och säga vad som hänt och hur det känns. Dem kommer inte tycka att det är konstigt alls. Dem är vana vid väldigt mycket och har tystnadsplikt.

Men om du tycker det är jobbigt att gå dit och prata om detta så kan man ringa anonymt till sjukvårdsupplysningen, 1177. Bara att berätta samma historia och se vad dem säger om det hela! På det viset behöver du inte berätta vem du är, du pratar bara i telefon och lägger på om det inte fungerar.

Annars tror ja inte du behöver oroa dig egentligen. Du har ju varit hos läkaren och dem har sagt att det kan vara så där ett tag. Dem är experterna om kroppen.

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar