Frågor och svar om klåda

22 Oct 2012, 11:00 497
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har ett irriterande problem jag har haft i ca 2 månader nu. Hela kroppen kliar, det är värst på natten. och som nu har jag inte fått någon sömn alls för jag kan inte ignorera klådan eller slappna av. jag har provat olika lotioner att smörja in kroppen med, bytt till återfuktande tvål bla. Men jag är inte torr i kroppen. inte alls. Jag undrar om det kan bero på någon form utav stress? jag har lidit av ångest attacker förut, men det är över.
kan det vara stress? eller något annat? och isåfall, vad ska jag göra? jag blir galen! har kliat sår på mina fötter nu inatt.
hjälp!

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Ja, stress kan orsaka klåda.
Det första man måste göra är att erkänna för sig själv att man är stressad. Sedan fundera på vad man gör som gör att man blir stressad. Fundera över skola, fritid och allt annat man gör.
Prata med dina föräldrar och kompisar att du känner dig stressad. Kanske hinner man inte vara med på alla aktivieter eller annat. Ta tid för att vila och sova.

Det finns många tips och information på http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Stress/.

Man kan också ringa till sjukvårdsupplysningen för tips vad man kan göra.

Är det så att du känner dig stressad av andra anledningar som du inte vill prata öppet om så finns jag på MSN: [email protected]

Se om detta kan hjälpa dig!

Ha det bra
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar