Frågor och svar om misshandel

22 Oct 2012, 17:00 427
Tjej, 14 år
Question


Hej! När kan man anmäla någon för misshandel? För cirka 1 vecka sedan "råkade" min pojkvän puta ner mig för hans trappa. Jag har hittar blanda annat blåmärken på armarna och på benen. Min mamma har frågat mig varför jag har dom och jag har ljugit och sagt att jag inte vet. Bör jag berätta för min mamma? Mycket tacksam för svar!!

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Man har alltid rätt att göra en anmälan till polisen. Som tillexempel för misshandel.

En anmälan bör du alltså göra om din pojkvän puttat ner dig från trappen. Det är misshandel och du förtjänar aldrig att bli behandlad på ett sådant sätt.

Det kan sluta riktigt illa om man flyger ner för trappen. Det din pojkvän gjort mot dig är farligt, dumt och absolut inget som en pojkvän eller någon annan bör göra.

Om du inte berättat för din mamma så bör du göra det. Det är viktigt att någon annan som står dig nära vet hur du har det så dem kan stötta dig om du har det jobbigt och hjälpa dig i svåra stunder.

Du vet att det finns gott om trevliga killar som inte puttar sina flickvänner ner för trappen. Du förtjänar någon som tar väl hand om dig! Är man tillsammans så ska man ha det roligt tillsammans och må bra i varandras sällskap.

Det finns vuxna att prata med som kan hjälpa dig om du tycker det är för jobbigt. Prata med din mamma, pappa eller någon annan vuxen som kan stötta dig. För detta är inget man bör acceptera.

Lycka till och ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar