Frågor och svar om första gången

24 Oct 2012, 14:00 475
Kille, 15 år
Question


Hej, jag är nuvarande oskuld men jag har ett förhållande och vi båda vill ha sex, men problemet är att jag har trång förhud, jag kan inte dra bak min förhud vid något tillfälle, varken vid stånd eller då den är slak. Man kan se ungefär halva ollonet då ja har eraktion. Men min stora fråga är, gör det ont att ha sex med trång förhud? Jag tänkte att förhuden kanske spricker, ingen aning.

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det är inget ovanligt med trång förhud och många som har det lider inte av några bekymmer av det.

Har man trång förhud så kan man töja den själv genom att göra den större. Det finns också salva som finns på apoteket som kan hjälpa till. I vissa fall måste man operera för att lösa problemet men oftast kan man lösa det genom övning!

Om ni ska ha sex så är det viktigt för båda att ta det försiktigt så det inte gör ont. Det ska vara skönt att ha sex.
Om det skulle göra för ont pga trång förhud så får man uppsöka ungdomsmottagningen. Det är inget ovanligt och dem kan hjälpa till med problemet och lösa det!

Det finns mycket information på:http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Trang-forhud-hos-pojkar/

Ta det lugnt bara och känn efter :)

Ha det bra
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar