Frågor och svar om kärleksrelationer

24 Oct 2012, 15:00 99
Annat, 0 år
Question


Hejsan,

jag har nyligen börjat träffa en tjej som jag faktiskt föll för redan första gången vi sågs där jag jobbar i butik.

problemet är väl att de är en viss åldersskillnad mellan oss, jag är 22år och hon är 15, de skiljer alltså 7år.

jag vet även att hon är intresserad utav mig.

Så vad gör man?! finns ju en hel del fördomar om sånna som mig.

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej.

Självklart finns det en ganska stor ålderskillnad mellan er två. Den skillnaden hade dock inte varit så betydelsefull om ni varit 40 och 47 om du förstår vad jag menar.
Skillnaden märks av tydligare i yngre åldrar.

Det du bör tänka på är skillnaderna mellan er i den åldern ni är i just nu. Du är vuxen och bestämmer över dig själv, arbetar och bor kanske inte hemma längre. Som 15 åring är man inte myndig och bor förmodligen med föräldrarna som har ansvar och måste se till att man mår bra.
Så det är klart att föräldrarna kan ha synpunkter om ni träffas men också andra. Du får vara beredd på att kompisar och föräldrar kan ha synpunkter.

Alla mognar också olika snabbt så skillnaden behöver inte vara så stor som den låter heller.

Är man kär och tar väl hand om varandra så är det inte farligt såklart. Man ska alltid vara snäll, men extra viktigt att du ser över vad du har för avsikter med denna tjejen efter som hon är så ung. Prata med föräldrarna och visa att du är en bra kille.

Det viktigaste är att behandla varandra på ett bra sätt.

Ha det bra
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar