Frågor och svar om kärleksrelationer

31 Oct 2012, 12:00 125
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har känslor för en kille som är 20 år och jag själv är 16 år.
Jag fick känslor för honom för ett tag sedan och jag tror inte att han vet det eller har känt av det men hur ska jag visa att jag har känslor för honom? Ska jag prata med honom och berätta det? (Fast det skulle bli jobbigt) Har fått reda på att jag har diagnosen autism så att det är jobbigt att prata med honom och när känslorna finns där så blir det ännu jobbigare. (Han vet inte om att jag har autism) Hur ska jag göra?/ vad ska jag göra?
Snälla hjälp mig!

Tack på förhand!

Tjej, 16

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!
Vad härligt att du tycker om och har känslor för någon. Du skriver inte i vilka sammanhang ni brukar träffas, men du kanske skulle kunna börja med att försöka visa den här killen att du tycker om honom när du träffar honom. Kanske kan det kännas lite lättare att börja med att försöka visa att du tycker om honom, istället för att gå rakt på sak och säga det? Det är lite svårt att säga exakt hur man kan visa någon att man har känslor för den, alla människor har nog sitt eget sätt att visa att man tycker om någon. Känner du att du vill berätta för honom om dina känslor men att det känns för nervöst att faktiskt säga det skulle du kanske kunna skriva till honom?

Ta hand om dig!
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar