Frågor och svar om självförtroende

31 Oct 2012, 14:00 121
Annat, 0 år
Question


Jag är trött på allting, och hatar verkligen alla.. önskar jag bara kunde dö.

Jag orkar inte förklara så mycket men jag har alltid varit illa omtyckt, nästan aldrig någon som gillar mig, varför vet jag inte.. det är väll något fel på mig?

Jag har överdrivet dåligt självförtroende, jag skäms över allting och vågar inte göra någonting, jag blir besviken på mig själv och får ångest direkt om jag inte gör något / vågar göra något.

Jag har börjat skämta bort allting och "seek safety" i andra människor - över internett, typ.. habbo? VAD är det för fel på mig, jag bråkar med min mamma / familj varje dag, jag hatar alla, och mig själv.

Jag har lite vänner, men har aldrig i mitt liv träffat någon som gillar samma saker som mig, mina kompisar är väldigt lydiga och gör aldrig något fel, sånna jag aldrig kunnat vara med om inte jag gått i samma skola som dem typ 4 år, vilket jag har.
Jag kan inte göra vissa saker, typ byta om med andra, vara med på idrotten, prata, sluta ljuga om allting, vara en normal människa, det går bara inte.. jag hatar mitt liv.
Och jag är oftast ledsen och får självmordstankar, gråter väll varannan dag, och ibland är jag glad, elak.. ja du fattar.
Jag är desperat efter någon.. jag behöver verkligen någon men det finns ingen för mig, jag är konstig och jag vet det.
Snälla hjälp mig vad ska jag göra, har jag typ någon adhd eller något?

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Man ska ju inte behöva känna så som du gör just nu. Jag är helt övertygad om att du inte har något att skämas. Man måste hitta på någon förändring till det man mår dåligt över om man inte orkar med det längre.
Det kan kanske finnas saker som du kan förändra för att må bättre eller våga mer. Om man inte trivs i skolan så kan man prata med någon som kan hjälpa till där. Som skolans kurator eller någon bra lärare som du tycker om. Hemma så är det viktigt att prata med familjen och dem man bor tillsammans med. Det är viktigt att föräldrar vet så dem förstår varför du är ledsen eller varför ni egentligen bråkar.

För att veta om man har ADHD så måste man göra en utredning. Och om man tycker att det är jobbigt och känner att man vill göra en sådan utredning så kan man börja med att kontakta kuratorn på skolan för ett samtal och prata om hur du känner.

Ibland kan man behöva lite hjälp för att snabbt kunna må bättre om man är ledsen. Därför är det viktigt att prata med nära och kära. Men också någon annan som man kan prata om allt med. Jag finns på MSN också där vi kan skriva om allt!

[email protected]
Adda mig gärna:)

Ta hand dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar