Frågor och svar om obesvarad kärlek

1 Nov 2012, 12:00 159
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag är en kille på 16 år, och min flickvän som jag varit tillsammans med över 1 år, lämnade mig för 8 dagar sedan.
Jag har haft de svårt att kunna förstå varför.. men hon säger att hon helt enkelt inte älskar mig lika mycket som förr, känslorna har kallnat..
Jag vet att hon inte träffat en ny.. Och ibland så kan dehär hända de vet jag..
Dem första 3 dagarna, så hade man verkligen panik, och skrev sms efter sms, ringde och bad att hon skulle komma tillbaka till mig..

5 dagar efter hon lämnat mig, tog jag mig samman och läste lite på internet.

Jag skrev ett kort Meddelande och sa, att jag förstod att varför hon gjort slut och verkligen godkännde de, och sa att vi ska ta tid ifrån varandra, inte prata.

"Egenlitgen så menade jag ingenting av de" jag förstår att man kan tappa känslor osv.. Men sa detta så att hon kan se att jag kan gå vidare och må bra utan henne..

De jag vill.. är att få tillbaka denna underbara flicka!
De finns 10000 tals fina flickor där ute.. men den här, var verkligen något speciellt.. Och skulle gärna vilja ha henne tillbaka!

I 5 dagar nu, har jag varit tyst och inte sagt ett ord till henne. Har försökt att återgå till mina intressen, och tänker såhär nu :
Hon ska inte få förstöra mer i mitt liv än hon redan gjort.

Hur stor är chansen att jag kan lyckas få henne tillbaka?

Har planerat ett litet anfall för att försöka få henne tillbaka..
1. Bryta kontakten inte säga något på cirka 20 dagar + ..
2. Efter dessa 3 veckor.. så ska jag fråga om hon kan hänga med och ta en kopp kaffe i cirka 30 min, och bara prata om roliga grejer "ingenting om vårat förflutna förhållande" och om hon tar upp de säger jag : De är inte läge att prata om de nu, vi får ta de någon gång i framtiden "
Bara ha en trevlig fika med henne, i max 30 min. Och visa att allt går bra, och bara vara allmänt trevlig.
3. Vänta och se om hon blir lite intresserad och kanske vill gå på en till fika "väntar i 1-2 veckor" om inte, får jag ringa henne igen och fråga om vi kan göra samma sak, 2-3 veckor senare...
Om hon inte blir intresserad överhuvud taget så.. får jag bara släppa henne men de vill jag verkligen inte..
Får hoppas att de kan vi bli igen..

Men va tror ni? Hur kan jag få tillbaka henne..?

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det är aldrig roligt när det tar slut. Men ibland så blir det så och det känns jobbigt i början och ett tag framöver. Men så är det. Du kanske inte tror mig just nu, Men det går faktiskt över om man låter det vara.
Vill man kämpa för att få personen tillbaka så får man självklart göra så. Det man ska tänka på är hur mycket man orkar med själv. Man kan bli ledsen och sårad flera gånger om man försöker och har hoppet om att det ska fungera.

Det finns ingen speciell plan för hur man ska få någon att bli kär. Det är väldigt individuellt och det har mycket med personkemi som är svår att påverka att göra. Det man kan påverka är hur bra man känner varandra och det är ju en fördel för att vara tillsammans. Men inte bara som pojkvän/flickvän utan kompisar också.

Du känner själv hur du vill göra och vad som känns bra. Det är du som känner flickan och dig själv bäst.

Det som brukar kännas bra är att prata med kompisar, det brukar kännas bättre att dela med sig av sina tankar till en kompis.

Det kan ju hända att det blir ni egen. Det vet man ju aldrig. Inte idag kanske men i framtiden. Eller också stöter du på någon annan som du tycker om. Dem flesta gör ju det:)

Hur som helst så ska du känna efter vad som känns bra för dig.

Följ ditt hjärta med ta huvudet med dig! (så brukar jag tänka iallafall)

Ha det bra
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar