Frågor och svar om träning

1 Nov 2012, 13:00 403
Annat, 0 år
Question


jag tränar ganska mycket på fritiden. hela sommaren har jag åkt rullskidor. i början av hösten sa pappa att jag måste träna ennu mer armstyrka. och det gjorde jag. och nu har jag fått ont i min armbåge. det kom ganska fort. efter det vilade jag. men började träna snabbt igen för pappa sa bara att det bara var träningsvärk. nu har det gått 2 månader. det har blivit bättre men jag får ont efter ett tag då jag gör rörelserna som orsakade det. jag har aldrig använt vikter vid styrketräning men jag provade på en ny övning då. den kanske jag gjorde fel på något sätt eftersom att tennisarmbåge borde väl komma succesivt. vi har också haft redskap på gympa timmarna. då gympalärarna vill att vi ska lära oss att stå på händer. när jag försökte var jag nära att slå runt. jag gjorde då illa min andra armbåge!
jag vred den på något konstigt vis tror jag. vad ska jag göra? den gör inte ont helatiden. jag kan göra det mesta men ibland kommer det smärta bara helt plötsligt!
kommer jag nånsin bli bra? senfästerna i armarma är ju irreterat men det över?

jag är jätte rädd att det inte gör det. snälla kommer det göra det?
jag tänker inte säga det här till någon. det känns så pinsamt att jag gjorde illa armbågen när jag tränade mig att stå på händer på gympan. och den andra då jag tränade vanligt.

jag har väldigt smala handleder och får lätt ont när jag gör vissa saker. som t.ex armhävningar. men det går alltid över efter ett par dar. men varför gör det inte det med min armbåge?
tänk om det inte är överbelastning utan både skadorna beror på att jag gjort rörelser fel också blir jag aldrig bra igen!!
jag tävlar i längskidor och i slalom. men det känns som att jag inte kan göra det längre.

ni är ju inte sjukgymnast men jag vet ingen annan jag vågar fråga.

vill helst inte att ni publiserar denna fråga i arkivet. men om ni måste så gör det.

Svar
Nätvandrarna
Fryshuset

Hej,

Jag tycker att du genast ska kontakta ungdomsmottagningen eller vårdcentralen för en undersökning av din arm. Det är säkert inget farligt, men du kanske behöver lära dig olika övningar för att undvika att du får ont i armen igen. Kanske har du fått en inflammation som gör att det gör ont.

Helena - Nätvandrarna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar