Frågor och svar om kärleksrelationer

1 Nov 2012, 15:00 176
Annat, 0 år
Question


hej!

Jag har ett litet kärleksproblem här med en kille.
Såhär ligger det till: Jag går i 9an och har en ganska bra klass. I min klass går en kille, som jag inte var så intresserad av förens i 8an. Man märkte att båda hade känslor för varandra för vi ville vara nära varandra men vi var endå diskreta. Vi började smsa osv och vi känner varandra ganska bra nu om man säger så.

Vi var på klassresa och vi hånglade i smyg på natten. det var vår hemlighet, dock visste många om det av någon mystisk anledning hehe.. men iallafall, vi har nu varit med varandra och hånglat fler gånger och båda gillar varandra mycket.

Problemet är då att det känns som att det alltid är jag som startar våra diskussioner/konversationer och tar "relationen" framåt. Han är dock aktiv och så i konversationerna och så när vi väl börjat men det är alltid jag som börjar, känns det som.
Båda är också ganska fega tror jag och jag vet inte riktigt om vi vill bli tillsammans.. Det känns som att allt skulle förändras om vi blev ihop och att vänskapen skulle förstöras. Och ibland känner jag att jag inte skulle vilja bli ihop med honom för att han är konstig, emn samtidigt så längtar jag ständigt efter honom och det går inte en timme utan att jag tänker på honom minst en gång. Det är svårt att förklara när du inte känner personen...

Så ajg vet inte vad jag ska göra, ska jag bli ihop med killen elelr ska jag låta det vara som det är? Kommer all tid vi spenderat tillsammans liksom varit slöseri med tid när vi slutar 9an och skiljs åt? Båda är som sagt ganska fega, och jag vågar inte prata med honom om det och det känns fegt att skicka iväg ett sms... hjälp!

/kär tjej

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det låter ju som ni har det väldigt bra tillsammans och trivs! Det är jättekul att det är så och det är egentligen inget problem.. Du är kär i en kille som tycker om dig också. Det är ju jätteroligt!

Sen om man ska bli tillsammans brukar ju komma av sig själv på något sätt. Man umgås mycket och som om man vore ett par som är tillsammans. Men det är klart att det är nervöst att fråga. Så är det, det går inte att komma ifrån om man är kär. Men om du ger det lite tid så kommer du kanske känna dig bekväm och våga någon dag när allt känns rätt!

Det finns ju fördelar med att vara tillsammans och det kan vara jättemysigt såklart. Men bara om man vill vara det och känner för det.

Men det är inte dumt att bli fråga.. Man måste våga chansa för att våga vinna:)

Lycka till
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar