Frågor och svar om Ätstörningar

1 Nov 2012, 21:00 105
Annat, 0 år
Question


Hej
Jag ha problem med anorexi, jag slutade på behandling för ett halvår sedan då jag flyttade. Jag börjar bli allt sjukare. För ett tag sen svimmade jag på en träning och nu börjar jag bli rädd. Jag har åkt in och ut från sjukhus tidigare och jag vet att jag är lika dålig nu som sist jag var inlagd. Problemet är att jag vill ha hjälp men jag vet inte var jag skall vända mig. Jag har ganska dåliga erfarenheter av ätstörningsnenheten där jag bor, min erfarenhet är att man läggs in på psyk tills man gått upp i vikt och sen får klara sig själv med alla känslor och jag orkar inte med en sån vända till.
Ett annat problem är att jag nyss fått ett jobb, även om det bara är tillfälligt och jag vill inte vara borta från det för en behandling. Men jag vet samtidigt att jag inte klara mycket mer nu. Jag vill ha hjälp från nån som inte överger en så fort man gått upp i vikt. Vart kan jag vända mig?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Ledsen att du har haft så dåliga erfarenheter av vården. Jag tycker dock att du gör klokt i att iaf ta någon hjälp och inte står med det här själv nu när du känner att bägaren nästan rinner över. Du skriver att du flyttat, kanske kika hur vården ser ut där du bor nu? Alla enheter ligger på abkontakt.se
Annars kan man ju gå i enbart terapi men då gäller det att man äter så att man kan ta till sig terapin så att man inte är under svår svält.
Jag tycker så här, kolla vad som finns där du bor nu. Ta kontakt med vården, berätta hur du uppfattade det sist och hur du istället skulle vilja ha det den här gången.

Jag hoppas varmt att du hittar den hjälp du behöver!

All värme, Kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar