Frågor och svar om Ätstörningar

1 Nov 2012, 21:00 191
Kille, 13 år
Question


Hej, jag är en kille på 13 år jag är 170 lång och väger 47 kg, är det något fel på mig eller har jag ätstörningar eller anorexia eller nåt? :/

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

En ätstörning, tex anorexi handlar om mer än vikten. Alltså, att man undviker att äta för att man är rädd att gå upp i vikt och man får ångest när man äter. Om det är så du har det så ska du söka hjälp hos en ätstörningsenhet. Kika på abkontakt.se om vart man kan få hjälp.

Om det är så att du äter ordentligt och inte undviker mat samt mår bra i kroppen så är det ingen ätstörning och troligen ingen fara alls. Känner du dig däremot orolig eller vill kolla att kroppen mår bra så gå till doktorn och kolla att du inte har några brister.

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar