Frågor och svar om könsorganen

5 Nov 2012, 12:00 347
Kille, 16 år
Question


Hej jag är en kille på 16 år ;) och nu är det så att jag har tydligen fått trång förhud med ärrbildningar runt toppen av förhuden vilket göra att jag ej kan dra bak min förhud i något lägge och jag är absolut för blyga att tala med mina föräldrar eller gå till någon ung mottagning. Kan tilläga att hag ej är oskuld men när tjej som jag hade sex med skulle suga av mig tykte hon att ärren vad äkliga och trodde att det var någon slags sjuk dom. Så min fråga är vad kan jag göra så att jag kan dra bak förhuden typ använda något läkemedel som man kan få tag på utan hjälp av läkare osv och eller något VÄLDIGT tacksam för svar /en orolig pöjk ;(

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Egentligen så är det bästa att gå till läkaren eller ungdomsmottagningen. Dem är ju vana vid sådant. Trång förhud är vanligt bland killar också. Men eftersom du säger att du inte vill och är redo för det så ska du få ett annat tips av mig också!

Det finns salva att köpa på apotek som man kan ta på förhuden för att hjälpa en töja ut sig. Man kan alltså töja ut förhuden själv till viss del. Genom onani eller bara att dra i den. Man ska dock vara försiktig, för man kan få sprickor annars som skapar sådana ärr. Det är vad man kan göra på egen hand. Annars är det doktorn som kan hjälpa dig!

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar