Frågor och svar om kärleksrelationer

6 Nov 2012, 11:00 124
Annat, 0 år
Question


Hejsan, har en väldigt jobbig tid i mitt liv där jag inte vet vad som är bäst.

Jag har varit tillsammans med denna tjej i 3 år varav 1 år har vi bott tillsammans. Det började med att hon fick en ny kompis som hon även jobbar med. Dom började vara med varandra väldigt mycket på helgerna, nästan varje helg. Jag frågade henne om jag fick vara med, men hon vill inte det för hon säger att hon vill ha ett privatliv vid sidan av vårat. Jag fick alltså inte vara med någon gång och denna kompis bodde bara 15 min ifrån oss och umgänget hon var med var väl kanske inte det bästa av olika skäl.

Helgerna går och jag agerade väldigt starkt varje helg hon kom hem för vi hade en hund som jag alltid fick gå ut med och jag var väldigt låst kände jag.
Så jag blev ganska sur och tyckte att hon inte tog ansvar över sin hund.

Nu för 2 veckor sedan så hade vi det största bråket och jag sa att jag ville åka hem till mina föräldrar för jag kände mig väldigt ensam. Hon tog det väldigt starkt och sa att hon ville ha en paus från oss.

Hon säger nu också att hon är osäker på vad hon känner för mig, men hon säger att hon älskar mig men hon vet inte om det är kärlek till en kompis eller pojkvän. Nu har två veckor gått och hon säger att hon vill ses 1 gång i veckan för att se hur det känns. Jag gick med på det och efter varje möte så gjorde det väldigt ont för mig för det känns liksom inte som förr... Man vet inte om man kommer forsätta vara tillsammans och den tanken dödar mig och saknaden av min hund och henne är väldigt jobbig.

Snälla jag vet inte hur jag ska forstätta med detta.. Älskar henne och så men det kanske inte räcker?...

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Ni har ju varit tillsamman ganska länge och det är aldrig kul när ett förhållande går dåligt eller tar slut. Ibland kan det vara jobbigare att ha det dåligt och ha känslan av att det kommer ta slut. Det kan vara jobbigare att gå och vänta.
Men man får göra som man känner är bäst. Om man vill och orkar får man kämpa för att det ska hålla. Men om man alltid är ledsen och det är jobbigt så kanske man måste fundera ut något annat.

Det viktigaste är att prata med varandra och vara ärlig! Man vill ju inte att det ska ta slut på grund av något missförstånd!

Det är alltid bra att umgås med sina kompisar och berätta för någon om hur allt är! Det känns alltid bra att dela med sig lite till någon man litar på.

Sen hur du ska göra?? Du får göra det som känns bäst för DIG. Tänk på vad du mår bäst av. Och vad du orkar!

Hur det än går med din tjej så blir det alltid bra. Så är det faktiskt. Du kanske inte tror mig just nu. Men så är det!

Var öppen och ärlig mot din tjej och dig själv så kommer det bli bra på något sätt.

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar