Frågor och svar om kärleksrelationer

7 Nov 2012, 13:00 176
Kille, 16 år
Question


Hej jag e 16 år och mår psykist dåligt. På grund av min bästa vän tog livet av sig för 2 år sen och jag har mått dåligt efter det, sen så gjorde jag slut med min flickvänn idag för att jag gillar en annan, men har mått dåligt hela dagen av att jag gjort det och vill ändå ha den andra men är inte säker på om hon vill ha mig. Ibland funderar jag på flyktvägar om ni förstår vad jag menar. Vet att jag kan få i stort sett vilken tjej jag vill för att jag vet hur jag ska göra och använder mitt självförtoende till det, men väljer alltid fel. Problemet e att jag haft 9 förhållanden i år och alla har slutat exakt 3 dagar innan 1 månad vilket jag tycker e skumt aldrig på grund av att jag gjort slut dock endast idag. Mitt självförtroende e bra när jag e i ett förhållande och börjar jämt ragga på andra utan att jag själv märker det, Men vill igentligen bara ha 1 tjej just nu men får alltid det så komplicerat så jag måste alltid välja mellan 2 tjejer. gillade verkligen min flickvänn men visste inte om jag älskade henne så gjorde slut men jag ångrar det ändå. Har ingen anning om vad jag ska göra, har sjukt svårt att prata ut om vad jag känner även fast jag har en bra vänn jag kan lita på men klarar ändå inte av det, min barndom var ju inte den bästa gjorde många olika brott, tog droger, börja röka vart också mobbad en tid förra året men var stark och slog tillbaks genom en anmälan som gjorde att jag inte känner mig trygg längre, jag är inte den personen som bryr sig om vad andra tycker och gör som jag själv tycker och vill . men mår ändå phykist dåligt, vart kär endast 2 gånger i år det e ett av mina ex och den här tjejen, känner mig allmänt misslyckad börja gymnasiet och sover bort dagarna även fast jag vill gå den linje jag har valt och har bra klasskamrater, har bra kontakt med mina föräldrar men klarar inte av prata med just om den här saken, vet bara inte hur jag ska göra och är orolig för framtiden. Jag har det ju bra annars men inte i mina tankar, har gjort fel val i livet många gånger men klarat mig från att bli placerad och hatar att inte vara i ett förhållande och måste ha ett för att jag ska känna mig lycklig men vill bara ha denna tjej jag skrev om nyss ingen aning om vad jag ska göra så googlade jag och fick upp denna sida och kände att det var ett sätt att kanske få besvarat på vad jag ska göra.

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Du beskriver många saker som du tänker på och det är bra! Man måste ju börja någonstans om man tycker saker och ting är jobbiga eller svåra. Ja beklagar din kompis bortgång. Det är ju inget konstigt alls om du är ledsen över detta. Det du borde fundera på är vad det är som gör att du känner som du gör idag?

Kanske skulle det vara bra att börja med att prata om hur du känner och tänker angående din kompis som dog. Det är viktigt att våga vara ledsen över det som man faktisk är ledsen över, utan att gå vidare för fort utan att våga känna efter. Det kan kännas bra att prata med någon. Om man inte vill prata med kompisar eller någon annan man känner så finns det kurator på skolan och ungdomsmottagningen. Det känns bra att prata med någon som lyssnar.

Vad gäller tjejen och dina förhållanden så får du vara ärlig mot tjejen. Om du berättar för henne hur du känner och varför du gjort som du gjort. Ärligheten varar längst om du verkligen vill vara tillsammans med tjejen. Hon behöver ju veta för att kunna förstå dig, precis som du måste förstå henne.

Det finns alltid mycket att prata om när det gäller kärlek och allt annat som man funderar mycket på. Jag har en MSN som jag brukar finnas på några kvällar i veckan. Du får gärna Adda mig: [email protected]

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar